nuff

Monday, 23 February 2015

KONVO AKRAB

Selepas 15 tahun berpeluang lagi menghadiri konvokesyen. Ops..bukan menghadiri tapi menerima sijil pada Majlis Pentauliahan Rakan Pembimbing Perkhidmatan Awam (AKRAB) Kementerian Pendidikan Malaysia. Hampir 780++ ahli AKRAB KPM seluruh Malaysia tidak termasuk Sabah & Sarawak menerima sijil tersebut yang diadakan di Audiotirium Cempaka Sari, Presint 2 Putrajaya. Negeri Sembilan terlibat pada majlis sesi pagi. Amboi...pukul berapa nak bangun nie. Dahlah kena berkumpul kat opis kul 6.30 pagi.

Melangkah dengan penuh semangat. Sebenarnya nak cepat takut lewat sebab bas tersesat kejap. Nasib sampai on time. 
Walaupun pakai baju bermacam corak, tapi kontijen Negeri Sembilan masih mengekalkan tema Ungunya sama seperti senior2 AKRAB Batch 1.

Masing2 tersenyum kepuasan plus kelaparan sebenarnya. Alhamdulillah majlis yang dirancang berjalan dengan lancarnya. Semoga ahli2 AKRAB Batch 2 dapat bekerjasama dengan ahli2 AKRAB Batch 1 dalam menyusun dan merangka projek seterusnya bagi tahun 2015. Dan semoga AKRAB Negeri Sembilan lebih cemerlang di masa akan datang dalam usaha untuk membantu diri sendiri dan mereka2 yang memerlukan. In Sha Allah.....

No comments:

Post a Comment