nuff

Tuesday, 31 January 2017

FAREWELL IZAN

Seorang demi seorang melangkah keluar dari Unit Akaun. Kali nie tiba pulak giliran Izan yang telah bertukar ke Unit Pembangunan setelah 5 tahun berkhidmat di Unit Akaun. Untung Izan..tak payah nak fikir buat baucar sebelum penutupan akaun...
Dah lama tak keluar sama2, so kali nie berpakat keluar makan beramai-ramai meraikan Izan. Susah tau nak berkumpul macam nie. 
Kami dan swafoto berpisah tiada
Dan lagi..
 Dan dia...
 Ehhh..Dia lagi
 Dia lagi jugak..
Khatijah dan Siti Khatijah 

Dan dia lagi selepas makan..
Dan majlis perpisahan rasmi bertempat di Unit Akaun. Almaklumlah hujung2 tahun nie terikat dengan masa dan komitmen kerja. Sorry Izan..
Ehhh...Cantiknya henbeg..
Serta meraikan staff yang menyambut hari lahir pada bulan Disember. 
Mereka berkongsi tarikh lahir yang sama

Acara yang ditunggu2..

Labu masak lemak
Ayam blackpepper
Ikan Sambal
Sayur campuq
Ulam-ulaman, ikan masin dan sambal belacan
Tembikai
Air sirap limau & teh o panas


Dan diakhiri dengan brownies sedap n manis bak hang..Makan satu memang tak cukup.

Selamat bertugas di tempat baru Izan..Semoga lebih cemerlang di tempat baru...jangan lupa nak keluar ajak kitaorg. Jangan sombong2 tauu..

Thursday, 12 January 2017

AUNI BATRISYA BIRTHDAY

Birthday my anak buah, Nur Auni Batrisya di Mcdonald Forest Height bulan November hari tu. 
 Cousin...time angin semua elok semua riang-ria je..Kalau angin tak elok asik nak bercakar. Tabah betul Nenek & Atuk duk melayan karenah korang hari2 kan.

Cousin jugak..Ni geng orang bujang. Tapi korum tak cukup ni. Ada yang dah kerja ...ada yg kat asrama..Tal balik pulak minggu ni




Happy Birthday Auni 


Pantang letak makanan...habis...Penat Mak Ngah duk mengorder..

Geng bapak2
Abang2 n Kakak kat Mcd nie boleh tahan sportingnya.Tapi faham2lah budak2 nie bila dah ramai2 nie. Huru-hara dibuatnya.
First game - Musical chair
Kesian Syira..walaupun menang..terpaksa rela mengalah ngan Birthday Girl. 
Sebab dia birthday girl..kita kasi dia menang. Kalau tak...bila kalah asik merajuk je..

Sama jugak dengan budak baju kuning nie..kalah je menangis. 
Last sekali abang n kakak MCD bagi belon pulak...Elok je semua duk beratur..Bagus abang n kakak duk melayan adik-adik. Mak2 n bapak2 dapat makan dan berborak dengan tenang kan..


Thursday, 5 January 2017

DOUBLE CELEBRATION - BIRTHDAY & FAREWELL UNIT AKAUN

 Sambutan hari lahir staff unit akaun bagi bulan September, Oktober & November diadakan sekali dengan majlis pra perpisahan untuk Amri yang akan bertukar ke pejabat SUK, Seremban
Dan juga mengalu-alukan kehadiran Cik Siti Aznah @ Cik Senah ke Unit Akaun, JPNS
Red Velvet Cake from ig: sweetshikin_pie
 MC for todays event...
 Berdirinya saya disini....Gaya macam politician kan..Iyolah Amri..Samalah ya...ampun dan maaf atas segala-galanya. Selalu je akak marah2, usik2 ko kan...Akak bukan apa...akak  ambil berat pasal kau. Sampai kau kentut pun akak perasan kan...

Cenderahati dari Unit Akaun
Mereka yang diraikan 



Majlis yang real untuk meraikan Amri pulak diadakan the next2 day kat Haniff Kitchen, Jalan Pantai. Takdelah official sangat sebab ucapan dan hadiah dah bagi aritukan. Cuma makan2 dan borak2 je..lebih santai katanya.
Us..Kami, kamera dan selfie@swafoto memang tak dapat dipisahkan





Before
After



Thanks Kak Zah sebab sudi hadir. Lama tak jumpa sejak dah bersara nie. Makin slim nampaknya...Sekali-sekala datanglah jenguk kami...
Dan buat Amri, semoga lebih berjaya di tempat yang baru. Bawak kenangan yang manis2 je tau.